A- A A+

Pata Negra Jamon Iberico

Jamon Iberico (of Pata negra in de volksmond) wordt beschouwd als de beste ham in de wereld. Deze Spaanse top ham vindt u bij ons in de winkel. Jamon Iberico heb je in drie kwaliteiten : Cebo, Bellota en Bellota Summum . Bij de Cebo kwaliteit staat het Pata Negra varken op stal en krijgt het voornamelijk granen te eten. Bellota en Bellota Summum komt van het Pata Negra varken dat in vrij uitloop leeft. Het eet voornamelijk grassen en eet zich vol met eikeltjes als deze van de bomen vallen in de herfst. Door het vele lopen zijn deze varkens mooi gespierd. De natuurlijke vetten van de eikels nestelen zich tussen de spieren en zorgen voor de uitzonderlijke smaak van de ham. Een Pata Negra ham is dan ook mooi gemarmerd. Het wordt best op kamertemperatuur gegeten zodat de smaak nog meer tot zijn recht komt en deze ham daadwerkelijk smelt op uw tong. Deze hammen moeten minimaal 24 maanden drogen om de stempel Jamon Iberico de Bellota te krijgen. Elke ham krijgt een nummer . Daardoor is de stamboom van deze varkens gekend en weten wie de mama en papa van deze varkens zijn en wordt verzekerd dat we met echte Pata Negra varken te maken hebben en er geen kruisingen zijn gebeurd. Deze varkens worden ook voortdurend door veeartsen onderzocht en pas als het varken het juiste vetpercentage (plantaardig) heeft, mag het worden geslacht. Deze Spaanse trots wordt streng gecontroleerd en maar goed ook. Zo kunnen we nog lang van deze Spaanse topkwaliteit blijven genieten.

Bij 't Glaezen Huys vindt U zowel de hammen met poot alsook de ontbeende hammen. We hebben voor U ook hamklemmen en hammessen om thuis aan de slag te gaan. Komt U vooral langs om te proeven en uzelf te overtuigen van deze delicatesse.

Tot snel

Terug

Back to Top